LLAVORS AL PETIT XORIGUER

A l’aula de P4 i P5 hem estat germinant unes llavors d’arròs. Primer de tot hem observat la planta seca i les llavors, perquè un infant de l’aula ens n’ha portar. Després de molt parlar-ne hem descobert que es tracta d’arròs. 

Un cop hem tingut clar de què es tracta ens hem interessat per saber com plantar les llavors. Hem provat com ens anirà millor. Per fer-ho hem posat en joc 4 variables:

  • molta aigua
  • poca aigua
  • terra i poca aigua
  • terra i molta aigua

Després d’uns dies de tenir les llavors amb remull hem decidit posar-les dins de pots de vidre amb cotó, menys la que té terra i molta aigua que els infants han decidit que era millor plantar-la amb terra.

Després d’estar-les observant i regant uns quants dies, ens hem adonat que només ens han germinat les que van estar amb cotó fluix i aigua. Per tant hem decidit que si ho volem fer una altra vegada ho farem només posant les llavors amb aigua.

Finalment hem trasplantat les llavors que ens han nascut en unes torratxes. Ara ens toca seguir-ne tenint cura, regar-les quan faci falta i seguir observant el procés de creixement de la planta d’arròs.

És un procés llarg i lent, que a part d’aprendre com germinar arròs, ens ajuda a aprendre a esperar, a observar i a cuidar els altres éssers vius.

A P3 també hem plantat llavors de pastanaga amb diferents tipus de terra. També hem plantat diferents llavors amb terra de l’hort. De moment no ens ha sortit res. Cal esperar i tenir paciència. Els infants de P4 i P5 ens han fet un vídeo que mirarem aquesta setmana per saber què els ha funcionat a ells amb l’arròs. Ens agrada compartir amb altres infants de l’escola les nostres descobertes. 

FOTOS